Wildcamp HT 2015 åk 5

Årskurs 5 åkte uppdelat i två grupper på den årliga Råssla Wild Camp till Gransjön i naturreservatet Rödgölen, nära Yxbacken.
Eleverna delades in i djurgrupperna: Vargarna, Björnarna, Rävarna och Lodjuren, och fick olika uppdrag och tävlingar under dagen.

Förutom att göra en egen flagga och en hejaramsa, tillverkade de redskap av olika naturmaterial, lärde sig överlevnad i teori och praktik, tävlade i olika grenar och paddlade kanot.

Mat tillagade eleverna själva; höstsoppa på stormkök till lunch och kyckling med rotfrukter tillagad i kokgrop till middag. Kvällen avslutades med mys framför elden, skattjakt och marshmallows, innan det var dags att krypa ner i sovsäcken i tältet.
Eleverna var glada och positiva, och såg ut till att trivas bra ute i naturen.
Förhoppningsvis sitter de igen med fler kompisar, bättre samarbetsförmåga, mer kunskap om friluftsliv och en önskan om att tillbringa mer tid i skog och natur.

Collage wildcampht2015