Frånvaroanmälan via Talsvar

Vårdnadshavaren ringer telefonnummer 011-444 14 96 (gäller grundskolan), och knappar där in elevens personnummer samt tid för frånvaro. Man kan anmäla både hela dagar och del av dag vid behov.

När frånvaron anmälts får man ett bekräftelse via SMS och/eller mejl om att en frånvaroanmälan har registrerats. Detta meddelande kan dröja upp till 30 minuter. Om man inte får något meddelande kan det bero på att fel mobilnummer eller fel e-postadress är registrerad på elevens vårdnadshavare. I detta fall kontaktas elevens klassföreståndare som kontrollerar detta.

Sjukanmälan ska göras varje dag, om man inte redan från början kan ange hur många dagar frånvaron kommer att gälla.

Observera att ledighetsansökningar fortfarande görs på papper.

När en lärare registrerar att en elev har ogiltig frånvaro (d v s sen ankomst, avvikande från lektion eller ogiltig frånvaro), skickas automatiskt ett meddelande till vårdnadshavarna. Frånvaroorsaken står i början av meddelandet.

Sammanfattning av telefonsvararens instruktioner:

• Knappa in elevens tiosiffriga personnummer
  • Tryck 9 om frånvaron gäller hela dagen idag
  • Om anmälan gäller annan dag: knappa in datum, t ex 120827, och tryck 9 för hel dag
  • Om frånvaron gäller del av dag: knappa in startdatum och starttid med fyra siffror, t ex 0815, och därefter slutdatum och sluttid
  • För att få hjälp kan man alltid trycka # och för att komma tillbaka till början av meddelandet kan man trycka *