Motorproblem på bussresan

En buss med elever från Råsslaskolan som är på skolresa fick motorproblem på måndagskvällen. Bussen var på väg mot Krakow och problemen uppstod utmed motorvägen i Tyskland.

Motorn i bussen började brinna, chauffören stannade i vägkanten och bussen fick utrymmas. Chauffören kunde själv släcka branden i motorn.

Allt gick lugnt till och ingen person kom till skada.
Även bagage var oskadat.
En ersättningsbuss sattes in och skolresan fortsätter nu som planerat.

Har du frågor eller funderingar runt händelsen,

vänligen kontakta rektor Peter Brangö

Schack 4:an 2018

Av de 784 skolklasser som deltagit i Schackfyran kom 127 klasser till riksfinal i Västerås.
Våra elever har varit fantastiska hela dagen! De har kämpat, gjort sitt bästa och varit
positiva i den tryckande värmen! Vi vill tacka våra elever och alla vårdnadshavare för
en härlig dag tillsammans!

Schackfyran VT2018

Schackfyran VT2018 2

Vernissage åk 6

Eleverna i årskurs 6 har på sina bildlektioner skapat helt fantastiska kreationer.

De har även varit otroliga uppfinnare och kommit på de mest fantastiska och innovativa
uppfinnigarna/lösningarna man kan tänka sig.

Under själva vernissagen har grupperna, var för sig fått presentera sina verk.
Även presentationerna var totala fullträffar.

Collage 1 vernissage2018

Collage 2 vernissage2018

Collage 3 vernissage2018

Prata med ditt barn om sociala medier

Top n header

I förra veckan gick polisen ut och varnade för en profil som finns på appen musical.ly. Polisen vet att elever i Norrköping varit i kontakt med profilen och det är inte bra. Profilen, som polisen varnar för, kallar sig för @jaghetersam05. Användaren uppger sig att vara en person som han/hon inte är och personen har inget gott syfte med de kontakter som han/hon tar.

Polisen vill att ni tar reda på om ert barn varit i kontakt med en person som kallar sig för @jaghetersam05 alternativt följer användaren, när det gäller ”musical.ly”.

Om ert barn varit i kontakt med användaren eller följer användaren så vill polisen att ni kontaktar dem.

Kontaktperson: Jennie Newman/Molneryd

Appen ”musikal.ly” går ut på att man lägger upp små korta filmklipp när man till exempel dansar. Det finns även möjlighet att ge varandra kommentarer och det finns ett ”community” där man skriver till varandra.

Polisen uppmanar även dig som vårdnadshavare att prata med ditt barn om sociala medier i allmänhet och de olika appar som finns på marknaden. Tyvärr är vanligt att vuxna söker kontakt med barn i fel syften.

Vi har varit i kontakt med polisen och de har ingen indikation att elever som går på Råsslaskolan varit i kontakt med ovan nämnda person. Vi hoppas dock, att med denna information kunna vara med och förebygga att inget allvarligt händer.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till någon av oss.

Peter Brangö & Gunilla Persson

RektorerBottom n header

Sammarbete med polisen

Top n header

Samarbete mellan utbildningskontoret och polisen

Jag skulle vilja informera er föräldrar om att utbildningskontoret och polisen,
Norrköpingspolisens ungdomssektion och Östgötapolisens hundgrupp, har kommit överens om att starta ett brottsförebyggande samarbete.

Med detta samarbete vill vi hitta nya vägar att arbeta brottsförebyggande mot narkotikan. Samarbetet går ut på att vi upplåter lokalerna på alla skolor med en verksamhet i årskurs 7‐9 till polisen. Rent konkret betyder det att polisen får komma in i våra lokaler för att söka igenom lokalerna efter narkotika. Polisen kommer även att använda hundar för att söka av lokalerna.

Polisen bestämmer själva vilka skolor som ska besökas och vid vilket tillfälle. Projektet initieras under hösten och utvärderas efter en tid, för att sedan förhoppningsvis gå vidare.
Målet med samarbetet är att vi ska se till att skolan ska vara en drogfri plats och där inte ska finnas någon narkotika.

Om det skulle visa sig att vi misstänker att narkotika finns i ett elevskåp, kommer rektor att kunna besluta om att öppna detta skåp.

Tillsammans ska vi göra Norrköpings skolor helt drogfria.

Anders Pantzar
Verksamhetschef 7-9 skolor